marți, 5 iulie 2016

Resurse pentru logopedie: Unde am aşezat jucăria?



UNDE AM AŞEZAT JUCĂRIA ?
Sarcina didactică: folosirea corectă a cuvintelor care indică poziţia în spaţiu, compararea poziţiei obiectelor unele faţă de altele.
Regulile jocului: copiii închid şi deschid ochii la semnal. Ei trebuie să observe ce schimbări de poziţie a jucăriilor a efectuat conducătorul jocului (educatoarea), iar unul dintre ei să răspundă la întrebarea acestuia. Un alt copil va modifica poziţia unei jucării din sala de grupă, reproducând aceeaşi relaţie spaţială.
Indicaţii pentru organizarea şi desfăşurarea jocului
Copiii sunt aşezaţi la măsuţe aranjate ăn careu deschis.
În desfăşurarea jocului, educatoarea va respecta o anumită gradare în succesiunea modificărilor. La început va acţiona cu un singur obiect – realizând aşezarea unei jucării sau a alteia pe ceva sau sub ceva. Ulterior vor putea fi utilizate două jucării deodată.
În complicarea jocului educatoarea poate folosi flanelograful sau o machetă cu personaje din poveşti cunoscute şi va efectua unele schimbări, solicitând copiilor să le transpună în acţiunea cu obiectele. De exemplu: să aşeze păpuşa în aceeaşi poziţie cu piticul de pe machetă. Astfel, dacă piticul stă pe scaun, copilul va aşeza păpuşa tot pe scaun sau dacă piticul se află în spatele scaunului, păpuşa va fi aşezată în aceeaşi poziţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu